Thursday, 21 August 2014

Saya makan Vitamin C Pahang Pharmacy dan ini testimoni saya


Hai .
Ni kat bawah ni ada video perasan perasan okay .
Jangan muntah . haha . 
Tapi tetap nak tunjuk jugak , 
I am dah transform !! 
Alhamdulillah . 
Thank You ALLAH. Thank You sooo much . 

video

Nak tips ??? 
Okay saya bagi tipssss yanggg pertama . 
Vitamin C Pahang Pharmacy . 
Sangat best . Sangat terbaik awak awak awak dan awak kena cuba . 
Believe me . 





Tips yang seterusnya ??? 
Keep following me okay !! Nanti saya sharekan lagi . 
Owhhhh good newwss neway !! 
Saya tak nak makan sesorang .  Saya nak share dengan semua orang . 
Saya bukak jualan untuk Vitamin C tu . 
Kalau nak , boleh order okay . 

Take my number .
014-5396080 .
Suhaida Hassan . 

Saya akan sharekan cara-cara nya .
Believe me . Saya dah laluinya . 
Saya rasai perubahannya . 
Okay . 
Sekian , terima kasih . 


Tooodless !

Tuesday, 12 August 2014

My University Life


Saya bosan . 
So saya nak update apa sahaja cerita untuk menghilangkan kebosanan saya . 
Boleh ? Tak boleh pun boleh . Sebab Suhaida kata boleh . :P 
hehe . 

And ... 
this is the story pasal my university life . 
Well , i am the product of UiTM Shah Alam , taking course of 
Corporate Administration under Faculty of Science Administration and Policy Studies . :) 


Doing my workshop . 
Workshop yang sangat memeningkan as i had to do it alone while yang lain 
buat pair . Biasa lah loner . lol .



Ye , ye hidup saya kucar kacir dengan benda alah ni . 


Owh katil tsunami pun nak bawak masuk . hey ,
Biasanya tak macam ni okay . Ni mesti time tengah serabut serabut ni . 
Biasa bila tengah busy gila , macam ni lah katilnya . 


Awhhhhh yang ni the best everrr . Moreh time bulan puasa . 
Masak kerang dalam periuk nasik .haha . 
My 1st time masak dalam periuk nasik . 




Ni mestiiiii tengah serabuttttt and busyyyy hahahahaha
Oh myyyyy . Sepahnya mejaaaaaaa . Goshh haha . 
Teruk meksue , terukkkk . 

My favorite stuff . 
Semua kena magenta pink . Beautiful . <3 


Tempat paling best untuk lepak macam biasa .
My own bedroom .


Gift from Kapten Abd Fattah . Tq . 



 
Doing assignment 9pm-7am .


Feveret kat fac .



I missed lauk ni . Lauk wajib bila kat fac . 
Tak pernah tukar selera . hehe


Menabung amalan mulia .
Banyak ni je satu sem . lol



Benda yang palingggg malas nak dibuat adalah , 
lipat kain baju . 


Buat kerja , buat megi . 
Tak sempat makan . Meggi pun kembang semangkuk . huuu



Hari kelam kabut sedunia .
1 hari je yang aku kelam kabut cam hape rasanya .
Bila workshop yang last tu .
Sebab lecturer bagi masa yang sangat pendek untuk kami siapkan
And i guess memang ramai yang tak dapat tidur malam hari tu .
termasuklah aku .
Semua orang gila time tu . kuikuikui .


zzzzz hehe .


All my favorite books




scenery dari Kolej Melati 


Lepas Annual dinner , kami berdinner kat kedai mamak at 12 tengah malam  herher 
Ladies nite cam tu . 


Suhada and emy love this . Zati panggil binatang pelik . lol . 
She hates this and sangat geli dengan kerang . 
Aku pun tak faham . 



Suuposedly buat keje , tapi aku bawang kerepek2 tu . hihi
So jadi majlis makan2 . hehehe


Aku and emy tak fokus kat discussion . Kami duk main . 
So tak pasal2 snap gambar tangan emy . 
Pon boleh . 


Awhhhhhhh nakkkk !! Sampai hari ni tak dapat dapat lagi . 
I'll get you soon okay pingguuuu . 
Comellnyaaaa . uff



My everyday breakfast with herbalife . 
f1 shake and tea mix andd aloe . 





zati and dayah . 


Holiday at Langkawi .


Crime Partner


Classmate Part 6 . 





dua dua huduh haha . 

Okaylah . 
Penuh satu blog . 
Letih upload satu satu huhu . 
k bai . 

When life get so booosaannn



Ya Allah ...
Bosannya . Im hoping my life jadi sibuk sesibuknya . huhu . 
Bosanlah . 

Wednesday, 6 August 2014

Kiosk Ramlee Burger



Assalamualaikum . 

First of all , nak hupdate gambor duluuuu . 



Ek eh ? ek eh ? 
Kat mana ni ? kat mana ni ? hehe . 

Haa tu la nak cerita . Tadi pergi makan kat Restoren Ramlee Burger ni lah. 
Dah boikot Mcd , kita upgrade lah produk kita sendiri . 
Yer dok ? 

Mesti ramai tertanya tanya kat mana je actually location . 
Okay , meh ciksue share naa . 
scroll bawah . 

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No. 12, Jalan 29/10A,
Taman Perindustrian IKS Mukim Batu,

68100 Kuala Lumpur, Malaysia. 

Tel: 603-6184 2972

Fax: 603-6185 3526

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No 25G & 23G, Jalan Kampung Pandan,
Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur.
Tel: 603-9281 3231 Fax: 603-9281 0146

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
Lot 35, Pesiaran Mewah, 
Kawasan Penindustrian Bandar Tun Razak,
Cheras, 56000 Kuala Lumpur.
Tel: 603-9172 6617 Fax: 603-9172 1222

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
56-G, Tingkat Bawah, Jalan 42/26,
Taman Sri Rampai, Setapak, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4021 2896

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No33 (Ground Floor), Jalan Medan Pusat 2D,
Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, Selangor.
Tel: 603-8925 2653 Fax: 603-8925 0289

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No 43 & 45 GF, Jalan Kasuarina 2/KS 07, 
Bandar Botanik, 41200 Klang, 
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-3325 1463

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No. 9 & 11G, Jalan Klang Sentral 10/KU5,
Taman Klang Sentral, Bukit Raja Meru,
41050 Klang, Selangor.
Tel: 03-3341 7554

Ramly Halal Mart Sdn Bhd
No. 132A, Wisma Akar, Jalan Raja Abdullah,
50300 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 603-2691 8952 Fax: 603-2691 4229



Ha, inilah dia senarai Kiosk Ramlee Burger kat Malaysia . Tak banyak lagi . :) 
Tadi kita pergi yang kat Bangi tu je . Dekat . Saja nak try . 
Memang niat nak promote pun . 

Tapi rasanya semalam dah banyak pendedahan kat facebook . Mungkin . 
Sebab tadi  ternampak sorang laki berkemeja keluar , and I guess manager kot .
 Dia keluar and tengok keadaan kat luar . Memang time tu ramai orang pun.
Muka dia macam pelik gitu . ahha .Maybe tak duga . 
Tetiba ramai orang kan . 

For your information , 
kalau kat Bangi , ermmm . Mohon bersabar sikit lah yer . 
Honest to say , service memang "below should it be" lagi . ek eh . Macam pelik ayat aku ni . haha . 
Faham tak ? Pokok pangkalnya , jangan terus dicompare dengan MCD tu la . Sebabnya , It is still baru .. 
Mcd dah lama , wajarla master dalam bab penyediaan . 

Penyediaan mungkin akan mengambil masa sikit , 
memandangkan kaunter kat Bangi tu satu je . Then dapur pun kecik jer . 
Terpaksa pakai nombor turn and tunggu sampai burger kita siap . 
Saya tadi have to wait lama jugakla baru siap 3 burger . huhu .
Ramai orang kot . Kan dah cakap tadi ,
sambutan hangat tak terduga maybe . 

Mungkin Ramlee Burger masih terkejut dengan sambutan hangat tetiba . 
Even cashier tadi pun macam kalut sikit . 
Kita cakap nak burger 2 set . Dia punch 3 set . Aiyoooo . 
Nasib baik 3 set jus RM21.60 je . So , biarkan and bayar jer tadi . 
Tak sampai hati pulak nak melambatkan lagi keadaan mintak dia betulkan order . 


Itu jerlah , kalau kat Restoren Bangi . Kat lain lain tempat tak tahu . 
Hopefully , service better lepas ni , and akan bertambah maju dan maju dan maju . 
Tak perlu lagi kita nak bergantung pada produk luar . ^^ 
And diingatkan juga pengusaha dan pengeluar makanan agar peka dengan kehendak pelanggan . 
Keluarkan yang terbaik cegitu . 
Chaiyok ! 

Okay bye !











=================================================
eh eh eh iklan iklan iklan !!!!!!




Buat mereka mereka yang ada banyak barang make up . 
Tak mo sepah sepah lagi and nak bagi senang angkut , 
Introducing , ROLL AND GO COSMETIC BAG . 
Easy simple and go . 

Hanya RM35 !! 
Ada few pc jerk lagi ! Pm laju laju sementara stock masih ada! 
0145396080 . 
-Suhaida-

Hari Raya 2014



Assalamualaikum . 

Hai ! Dah sebulan berpuasa , now Syawal pun menjelma . 
Hari raya korang cemana ? Meghiah ???
Huntong la huntong laaa .

Raya kita tahun ni kureng . 
Maybe sebab tak cukup korum kot . Bosannn . 
Raya tahun lepas boleh amik gambar macam ni ... tengok bawah ni ha ,


ni haa . Cukup lengkap semua ada . 
Tahun ni beraya berapa orang jerk . kuikui . Amik gambar pun sorang sorang . 
Alah looser . 


Hah too dia kemain sengih hoh . 
*Raya 2013* . 


Tahun ni ? macam ni jeee ... 


Amik gambar sorang sorang . Segan sorang sorang, ajak anak buah bergambar sekali . 



mum and sisterrh . Pastu gambar gambar selfieee gini jerlah . 
Sebab takde orang nak snap . hahah . 














WAHAHAHAHAHA 
Semua gambar aku selfie selfie . kehkeh . 
Hantu selfie





krik krik . Gitu gitu jer beraya . 
Takderk gamborrr . 
Bosan sobss . 

Owh neway , 
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin . ^^ 






===============================================
*Iklan* Iklan* Iklan* 


Buat mereka mereka yang ada banyak barang make up . 
Tak mo sepah sepah lagi and nak bagi senang angkut , 
Introducing , ROLL AND GO COSMETIC BAG . 
Easy simple and go . 

Hanya RM35 !! 
Ada few pc jerk lagi ! Pm laju laju sementara stock masih ada! 
0145396080 . 
-Suhaida-