Monday, 24 November 2014

Save Money



Baik , baik .

Mulai hari ini , dear Suhaida sayang, mari kita berjimat cermat dan berdisiplin .
Sampai bila nak macam ni ???
Kena buat sesuatu . Yes , kena buat sesuatu .
Sudah sudah la tu dok berangan. Tindakan kena ada .

Ya ALLAH ya Tuhan Ku..
Permudahkanlah .. 

Wednesday, 19 November 2014

Whittey Meragam


AAaaAaAaAaAAaAAAAAAAAaaaaaa!!! 
Ha, hari ni rasa nak menjerit kuat kuat sehabis kuat tau. 
Whittey buat hal lagi . Baruuuu 3 tahun che pakai tau . Whittey.. whittey . 
Hari raya baru baru ni dah rosak .
So tukar tayar, tukar absorber blablabla habis dalam RM400 . zzzz

Then , baru baru ni pulak , tayar depan belah kiri pulak bengkak.
Hurm . Tukar tayar baru lagi . Telan RM130. Goneeeee
Then, hari ni pulak , lebih kurang a month after,
eh , tayar depan belah kanan puulak bengkak .
Adeh, adeh , adeh seribu kali adeh haaa

So, terpaksa la pergi kedai and tukar tayar baru .
Actually hari ni just nak buat balancing and check tang tayar tu je .
Yela, sebab dah berat semacam and stereng dah sangkut sangkut
Then standy RM300 je.
Tapi, hurm , dah bawak ke kedai .. maka..


Tingggg , magic . Tetiba hilang RM491.00

Allah..... istighfarr bebanyak . huhu ..
Menangis tak berlagu . Dah bawak kedai ,
tayar bengkak
absorber depan bocor kiri kanan
absorber mounting ke apa benda entah namanya pun dah longgar . huhu .
Last2 tukar absorber and tayar . Benda alah mounting tu next month je .
Habih duit aku . zzz .

Tukar dua benda alah tu pun dah RM491 . 
Hurm . Kalau campur mounting2 tu RM70 x 2 kiri kanan
Mau dekat dekat RM700. Mana mau carik ??? Dah la pengganggur terhorrrmat!! 
hurh . Macam tu je duit aku blah dari hidup aku selamanya .
T___T . 

Saborr jelah wahai hati .
Sehari RM600 blah . zzzzzz. Kereta rosak , abg mintal bonus dia . HAHA!
Bising je mamat tu . Asyik bonus2 . buek . hihi . Ngutuk sikit . 

Hurm .
Need to get another RM600 by next week . 
Sebab nextweek nak kena hulur2 kat ma abah sikit . Hurm . Buat pegi holiday .
Then nextweek bufday Izwan lor .
Then 1/12 my convocation . 
Urh , kasut belum cari . Baju belum cari . Aiyoyooyoy .
Bukan RM600 lah kot . 
T___T 


Eh , ha , murah tak bil ?? Kakak and kawan cakap , bil dah agak murah .
Kalau murah , okay , che bagitau location ea .
Ni khas untuk orang orang yang berada di area Kajang jerlah .

Kedai tayar ni situated kat PRIMA SAUJANA .
Hurm2 . Alah kedai depan COSWAY tu .. area MCD and Petronas tuu
Area Giant .
For sure , depan COSWAY tu lah . Lupa nama kedai .
Board warna biru and bersebelahan dengan kedai Dobi . Haa sebelah tu .
Cari sendiri ok . Agak okay la kedai tu .

ok ok penatlah nak story lebih lebih .
Dah , The end . daa
Assalamualaikum kum kum kummmmmmmmmm



Sunday, 16 November 2014

Review BIG HERO 6 Movie


Hoolaa .
Oookay . Hari ni mood rajin , kita nak bercerita pasal move BIG HERO 6 ni since 
dah tonton hari Sabtu baru baru ni dengan Incik Kesayangan hati betaaa. (hey , jangan nak buat muka meluat sangat okay . Saya nampak! Saya nampak! ha! Buat apa tu???!hehe)
Ok takyah cakap banyak , kita proceed je .

1 2 3 4 5 stars
Saya bagi 5 starsssss . Keseluruhannya , ok BEST!
Rasa nak ulang tayang tengok sekali lagi . Tak puassss . Kena tengok okay .
Mesti akan mengalami syndrome nak ulang tayang sekali lagi macam i olssss . kehkeh .
I ols memang suka citer2 kartoon macam ni .
Kalau nak tengok wayang mesti nak tengok muvie muvie macam ni.
Tapi Izwan bukan suka sangat kartoon2 macam ni , alih alih dia amik cerita hantu lah, action lebih lah apa lah . Letih kita nak nengoknya haaa . Sebab suspen and action lebih .
Tapi bila tengok muvie ni baru baru ni ,
dia yang dok gelak gelak terlebih . *i ols lagi terlebih had* MUAHAHA .
Kata orang. ceh .


So , tengok jangan tak tengok okay .
Penuh pengajaran gitewwww . Mengajar kita untuk look forward! Iyachh! hehe
Comel je Baymax si robot putih tu . Dahla lucu .
Demok . Nak jalan pun susah .

OK , kita taknak bagi sinopsi kat sini.
Cukup kita cakap CERITA NI , BEST OK . Tak syokk la baca sinopsis awal awal khennnn.
Kita bagi trailer yer!!

zassss!!



Syokkkkann??!!
Ok dah habis baca?? Kita ada iklan neh! HAHA!
Iklannya berbunyi macam ni , heh

"ANDA INGINKAN KARIPAP MINI SERUNDING IKAN INTI PADAT PENOHH??
DAPATKAN KARIPAP SERUNDING CIKGU HARI INI!!
BERBALOI BALOIIII .

Berapa harga ?? MURRAH MUURAAHH SAJAAA .. lol
RM22.00 /BALANG SAJAAA .
1 BALANG 100 BIJI WOOOO . MANYAKK WOO .
POSTAGE ??
RM8.00 SM/ RM12.00S SS.

UPDATE 17/11/2014
ADA HARGA PROMOSI OKAY UNTUK 20 ORANG YANG TERAWAL!
SO , U OLS TUNGGU APA LAGI????
CONTACT LERR TERUUSSSS .
014-5396080 .
@
LIKE/INBOX KAT PAGE OKAY
LIKE  >> https://www.facebook.com/sambalcikgu?fref=ts <<
INBOX ORDER >> https://www.facebook.com/messages/sambalcikgu <<


Okay , sekian . Daaaa


Saturday, 8 November 2014

A red velvet from me for you.


Hey you, i love you . 
So i baked redvelvet cake you .
Would you try it for me ?
Takkkk ... awok sibuk dengan kawan kawan . 
Lepas tu saya bagi kat jiran jerk . Haaaaaa
Gerammmmm . Faingggg. 



Thursday, 21 August 2014

Saya makan Vitamin C Pahang Pharmacy dan ini testimoni saya


Hai .
Ni kat bawah ni ada video perasan perasan okay .
Jangan muntah . haha . 
Tapi tetap nak tunjuk jugak , 
I am dah transform !! 
Alhamdulillah . 
Thank You ALLAH. Thank You sooo much . 

video

Nak tips ??? 
Okay saya bagi tipssss yanggg pertama . 
Vitamin C Pahang Pharmacy . 
Sangat best . Sangat terbaik awak awak awak dan awak kena cuba . 
Believe me . 





Tips yang seterusnya ??? 
Keep following me okay !! Nanti saya sharekan lagi . 
Owhhhh good newwss neway !! 
Saya tak nak makan sesorang .  Saya nak share dengan semua orang . 
Saya bukak jualan untuk Vitamin C tu . 
Kalau nak , boleh order okay . 

Take my number .
014-5396080 .
Suhaida Hassan . 

Saya akan sharekan cara-cara nya .
Believe me . Saya dah laluinya . 
Saya rasai perubahannya . 
Okay . 
Sekian , terima kasih . 


Tooodless !

Tuesday, 12 August 2014

My University Life


Saya bosan . 
So saya nak update apa sahaja cerita untuk menghilangkan kebosanan saya . 
Boleh ? Tak boleh pun boleh . Sebab Suhaida kata boleh . :P 
hehe . 

And ... 
this is the story pasal my university life . 
Well , i am the product of UiTM Shah Alam , taking course of 
Corporate Administration under Faculty of Science Administration and Policy Studies . :) 


Doing my workshop . 
Workshop yang sangat memeningkan as i had to do it alone while yang lain 
buat pair . Biasa lah loner . lol .



Ye , ye hidup saya kucar kacir dengan benda alah ni . 


Owh katil tsunami pun nak bawak masuk . hey ,
Biasanya tak macam ni okay . Ni mesti time tengah serabut serabut ni . 
Biasa bila tengah busy gila , macam ni lah katilnya . 


Awhhhhh yang ni the best everrr . Moreh time bulan puasa . 
Masak kerang dalam periuk nasik .haha . 
My 1st time masak dalam periuk nasik . 




Ni mestiiiii tengah serabuttttt and busyyyy hahahahaha
Oh myyyyy . Sepahnya mejaaaaaaa . Goshh haha . 
Teruk meksue , terukkkk . 

My favorite stuff . 
Semua kena magenta pink . Beautiful . <3 


Tempat paling best untuk lepak macam biasa .
My own bedroom .


Gift from Kapten Abd Fattah . Tq . 



 
Doing assignment 9pm-7am .


Feveret kat fac .



I missed lauk ni . Lauk wajib bila kat fac . 
Tak pernah tukar selera . hehe


Menabung amalan mulia .
Banyak ni je satu sem . lol



Benda yang palingggg malas nak dibuat adalah , 
lipat kain baju . 


Buat kerja , buat megi . 
Tak sempat makan . Meggi pun kembang semangkuk . huuu



Hari kelam kabut sedunia .
1 hari je yang aku kelam kabut cam hape rasanya .
Bila workshop yang last tu .
Sebab lecturer bagi masa yang sangat pendek untuk kami siapkan
And i guess memang ramai yang tak dapat tidur malam hari tu .
termasuklah aku .
Semua orang gila time tu . kuikuikui .


zzzzz hehe .


All my favorite books




scenery dari Kolej Melati 


Lepas Annual dinner , kami berdinner kat kedai mamak at 12 tengah malam  herher 
Ladies nite cam tu . 


Suhada and emy love this . Zati panggil binatang pelik . lol . 
She hates this and sangat geli dengan kerang . 
Aku pun tak faham . 



Suuposedly buat keje , tapi aku bawang kerepek2 tu . hihi
So jadi majlis makan2 . hehehe


Aku and emy tak fokus kat discussion . Kami duk main . 
So tak pasal2 snap gambar tangan emy . 
Pon boleh . 


Awhhhhhhh nakkkk !! Sampai hari ni tak dapat dapat lagi . 
I'll get you soon okay pingguuuu . 
Comellnyaaaa . uff



My everyday breakfast with herbalife . 
f1 shake and tea mix andd aloe . 





zati and dayah . 


Holiday at Langkawi .


Crime Partner


Classmate Part 6 . 





dua dua huduh haha . 

Okaylah . 
Penuh satu blog . 
Letih upload satu satu huhu . 
k bai .