Thursday, 20 October 2016

YANKO TAK ORIGINAL . Aduhh . Meh Aida cerita ...



Banyak timbul isu Yanko Ori vs Yanko tak ori ni kan.

Aida faham . Yerlah sebab skrg , 
fake item mmg berlambak lambak sangat . 
Kita pun jadi makin fobia & berwaspada .


Yang ori cakap tak ori.
Yang tak ori cakap ori .
Stok lama kata ori , stok baru kata tak ori ..
Arhhh mcm mcm situasi ada . Pening pening .
Meh , biar explain panjang lebar .


Yanko ni , utk info ..
ADA PACKAGING LAMA & ADA PACKAGING BARU . 


Untuk packaging lama , 
dia ada sticker originality kat montot cream
While kat cleanser , dia ada STIKER BIRU (sticker biru boleh gores) 
tu kalau perasan .
Biar Aida bagi contoh .


Tadaaaaa . Ini stok lama  Once upon a time .. 
Aida sempat la jual Yanko dengan sticker yang macam ni . 


TAPI , 
Start bulan 2/2016 baru baru ni (awal tahun)... 
since kilang dah tukar pada packaging baru, 
so bila Aida restock baru , 
Aida pun turut mendapat supply with packaging yang BARU . 


Soalan femes:
"Yang lama ada lagi kat pasaran ? 
Kenapa masih ada orang yang jual dengan sticker kat bontot ?"


Okay , jawapannya macam ni ...
Ada supplier dia order stock sikit2 . 
So disebabkan dia supplier handal +  stock dia pulak cepat habis .. 
so dia akan restock , restock , restok lagi 
Aida pasti , supplier yang macam atas ni, 
kompem , dia akan dapat NEW PACKAGING SAHAJA.

Tapi , kadang ada juga supplier yg jenis order
VERY HIGH VOLUME , maksudnya sekali order BANYAK GILA.
Beratus dozen . Bukan beratus set k . Beratus dozen .


Ambil masa berbulan baru habis .
Bulan 1 dia order beratus dozen , bulan 2 tiba2 kilang dah tukar packaging baru .
Nak buat macam mana ? Jual la kan ?

Boleh  paham tak ?
So , supplier mcm ni ... dia akan ambil masa lebih lama 
berbanding orang lain untuk habiskan stok yang lama ni..
sebelum dia dapat restock yang baru dgn packaging yang baru ..


Maka , disebabkan dia order banyak stok lama , 
buying pulak perlahan .. sebab tu la masih ada lagi stok yang lama ni . 
Apa ..u ols ingat , once kilang tukar packaging , dia akan tarik balik ke packaging lama
yang orang dah beli ? NEVER k .


So dalam kata mudah , 
If u ols dapat Yanko dengan sticker kat montot 
dalam bulan 10/2016 skrg ini , ianya adalah
stock order yang lama . Faham idok ?


Yang takde sticker kat montot , 
bukannya fake .. as long as dia ada sticker hologram mcm gambar kat bawah ni, 
IA ADALAH ORIGINAL .
(tak percaya sangat, ambil la fon tu . Scan . 
Masing masing enfon canggih kan ?) 



So paham tak situasi nya macam mana bagi menjawab soalan
kenapa skrg , even dah pakai packaging baru , 
tapi yang lama masih ada jual kat pasaran ?


Mudah cerita , 
Bila beli Yanko , make sure ada HOLOGRAM STICKER . 
Bila dah dapat tu , cepat cepat SCAN STICKER tu . 


Sticker tu , dia bukan tempek saja saja . 
Awak insist sangat nak tahu ori ke tidak , awak patut rajin SCAN STICKER tu 
& dapatkan KEBENARAN DENGAN MEMBUKTIKAN SENDIRI . 
Baru puas hatii gituuu . 


Kalau nak mudah lagi , 
awak whatsapp je Aida . Awak beli je ngan Aida . Hah HAH HAAA..

+60145396080 

+60145396080 

+60145396080 


& dapatkan stock original dari Aida . 
HEHE . 

Dah beli , tiap tiap bulan dapat tips2 kecantikan percuma .

Bawah ni semua real testimoni customer Aida sendiri . 
Awak ingat fake item , customer nak bagi testimoni & repeat order ?
Takde k..... 

Jom layan testimoni 









+60145396080 

+60145396080 

+60145396080 


& dapatkan stock original dari Aida .

KLIK LINK DIBAWAH UTK KE FB PERSONAL

>>AIDA@FACEBOOK <<

KLIK LINK DIATAS UTK KE FB PERSONAL


No comments:

Post a Comment