Monday, 28 April 2014

Heart . BESTFRIEND . Diary






The one who make me smiling . 
Always . 

Allah , 
Jaga dia walau dimana dia berada . 
Lindungi dia . 
Sihatkanlah tubuh badannya . 
Berkatilah setiap rezekinya .. kerjayanya . 
Dekatkan hatinya pada kebaikan , 
Jauhkan pada kejahatan
Tunaikan hajatnya baik hajat agama , dunia akhirat . 
Permudahkanla segala urusannya . 
Lindungi dia .. 
Amin .. 



Friday, 11 April 2014

HIM


(Throwback story from my old blog)



Haip . 


Ermmmm .
Tonight im not going to share my cerita pun . 
Well, its still part of me . But not my story lah . Ini orang lain punya story . 
The one .... hurm . The one .... errmmm .. 
Bff ? erk ? Ok sedih .
Tapi yerp , bff .  

The one yang temankan meksue every every every day . 
ning , noon and nite . 
Every single day wihout fail . 
Hilang lah jugak sometimes . Hilang pun when he was on duty lah . 
THANK YOU IZWAN . :) 

Nak fall in lope buleh dak ? hwarggggggggg 
meksue tak malu . meksue tak malu . meksue tak malu . meksue tak malu . 
Dush3 . Sepak sepak 80 kali .


nakal neh meksue . Pukul ! Pukul ! Umph ! 

Save the date 
#2nd , #thegarden #sunway 
#6/6/2013

Our ... 1st date . Erk ? 
Not the very first . First date kat KLIA. First time jumpa kat airport . 
Mesti wonder how ? why ? and .. so on , so on kan ?
HAHA ! Malasss ceghita . 
Then .. sesat kesudah kat kl tu. Tak jumpa destinasi . 
Hurm . 

Second date because of a chargor
 . Owh chargor . I love you sooo much . wakakaa . Eh gedik . Eh tak . Eh eh eh eh . 
But im ... muahahhaha ! Happy gila bila dia msg cakap chargor dia tertinggal dalam kereta kterrrhh !!. wakaka . Rasa nak terbang terbang ,cute emoticons photo:  angel.gif
Amboi cakap teruh excited . Agak2 izwan bukak tak blog ni . Hurm bukak tak. Bukak tak .  
Rasanya izwan takde masa kot nak buka blog kte , so ... hehe .^^


 Ceceee reply seyes - seyes gitu . Padahal , nak je msg gini ,,
"Yeahhuuuuu ! Yeay yeay  yeayyy yeayyyy ! Ada barang tertinggal , yeayy yeayyy" . 
Wakakaka sengal tak habis2 . =,=' . 
Behave meksue . syh!


Save the date , 1st
#1/6/2013

Gambor dia semua tak nampak muka . HAHA . 
Sengaja biar orang wonder who siket . erm 



Budak excited pijak pijak lantai ada jelly jelly ni . 
Save the date,
#theconjuring #timesquare #27/08/2013



Plan nak pergi colmar tropicale . Memang dah lama request . Then dia nak temankan . 
Tapi hari tu ada hal siket . Meksue pun sesat entah mana . haha . Cuaca pun tak mengizinkan . Sobs3 . Sedih .  
So ... colmar tropicale entah kemana . 
KLCC je yang sempat. :) 

Hari tu actually dia kena pergi Johor dengan family . 
Tapi dia beli flight . Tak pergi dengan family pun . And i tak tahu pun actually . 
Time kat KLCC baru tahu sebab dia minta hantarkan ke Airport Subang . 
Pelik . Nak pegi mana . Rupanya nak pegi Johor . 
Owh . Rasa ......... terharunya . hee . 
Rasa bersalah kesudah actually . =/




Eh ? Dah nampak pun . hehe . 

Save the date 
#4/9/2013

Urgh punyalah banyak snap . Alih alih tak save rupanya . 
Rasa nak baling enfon tu . 
Kecewa gila . huh . 
Nasib ada jugak yang selamat 1 , 2 keping . Hurmmm . 


Save the date
#3/09/2013
*KLCC . 



:) 
The old messages that never fail to create smile. 
Never bored to be read again and again . 
*mabuk air sejuk . kihkih


lol




Final sem 4 . 


Owh , trafic sms , whatsapp memang bz sikit . 
Fareeda punya pasal . 


perli macam kita ni kakton .
"Comeii tak kakton??"  =,=' Saborrr jela .



Terlepas flight balik semenanjung . Kuikui . 




Ehhhhh dah pukul 2 !! Homai homai homaiiii
Naik jerawat . Urghhhhhh .
Ok itu je .

Tak boleh cerita banyak banyak sangat .  Aip aipp :P


Pray best for him .
Semoga dipanjangkan umur .. dikurniakan kesihatan yang baik selalu .
Diperluaskan rezeki , dilindungi ... diterangi hatinya dengan nur pancaran iman .

Ya Allah ..
jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat ……
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang
kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan dan hidayah dari-Mu dalam menempuh cabaran serta liku-liku hidup di dunia dan di akhirat kelak …
Amin .


Ok good night .



********************************************************

Lamanya tak jumpa .
Bulan 9 tahun lepas was our last date .
Sekarang bulan 4 .
Izwan , cepatla balik . 



Blog Lama . RINDU

Ya Allah , 
Sayangnya blog aku yang lama ni . 
Lama aku tak berceloteh cerita pepanjang sama macam kat blog lama ni .
Rindu all the memories . 
Biarpun banyak jugak kenangan kenangan yang dah aku delete . huhu . 
Padammmmmmm . Tinggal hanya yang indah indah . hewhew .
Hipokrit tak sudah . 
But seyesli aku rindu . Free free nanti aku kena edit balik biar jadi ok balik . 
Buat masa sekarang , biar dulu la .
Dulu aku privatekan , now , publish jelah . 
I love all the stories in there . 
I love my life . 

Monday, 7 April 2014

Herbalife Personal Wellness Coach


Herbalife

Personal Wellness Coach . 
Suhaida 
0145396080



Hey , wanna lose you weight ? Improve you health with healthy NUTRITION ? 
ASK ME HOW ! 


My FIRST RECOGNITION. 
 Thank You HERBALIFE for this . 
Saya usaha lagi ! 

-
-
-
-
-
-
 GO SUPERVISOR mek su ! 




Izwan




And he's BACK ! 
Ya Allah , tenkiyu for bringing me back on track !
Orang orang once semacam hilaaaaanggg ..
then seolah olah kembali . 
Semua . lol . 

Orang orang pernah hadir untuk memberi kekuatan .


Kadang kadang hati tertanya tanya , 
Apa yang Tuhan aturkan sebenarnya . Tapi , Ya Allah .. 
Terima kasih Tuhan , 
Tanpa aku sedar , Engkau hadirkan kembali mereka2 yang pernah 
hadir dan hilang dalam hidup aku . 

Terima kasih . 
I noe IM NOT ALONE . 

Tuesday, 1 April 2014

Thank You


*senyum*


Alhamdulillah . 
Allah , great planner . I ve lost once . 
Then He pull me back on track . SubhanAllah . 
I cried and cried and cried . 
I ve lost hoped . 

Alhamdulillah , 
without im realised , my life dikelilingi mereka yang baik baik . 
DIA tarik sorang , DIA hadiahkan ramai lagi selepas tu . 
But yes , imma ordinary human . 
I make mistake 

Then i ve lost for one more time . haarrhh . My bad . 
And now , HE once again pull me back on track . 
Allah , Subhanallah . Al mighty . 

Alhamdulillah for everything that happened . 
And now , sekali lagi DIA memberi peluang , kelilingkan saya dengan 
mereka2 yang baik , menghargai saya , 
menyayangi saya . 

Allah , 
Forgive me . 
Thank You for Everything . 


Herbalife Personal Wellness Coach

Herbalife
Personal Wellness Coach . 
Suhaida 
0145396080


Photo of the dayhhhh ! 

My 1st April start with this !! 
Alhamdullilah . 
Hey you too ! Get shake , Get Shape , Get HERBALIFE ! 
Ngeeee