Assalamualaikum
Hai . Hari ni cuti meyh . Lapar pulak hujan hujan ni .
Teringat ada megi siam tuh .
Sosej ada , semua benda ada . Tangan gatal ni pun try lah buat kerabu megi .
Hampeh , tak menjadi . haha .
Nevermind .
Nak share jugak . Meksue olah mana mana yang kurang supaya jadik resepi yang betul.
Hari ini kita belajar dari kesilapan meksue okayyyy.
Meksuue sangat . haih
Bahan - Bahan
1) Meggi sudah semestinya lah .
(Sue pakai megi siam ni . Import dari Kelantan)
Sue suggest , pakai megi tomyam tu okay .
Brand RUSKI better kot .
2) Sosej , isi ketam , isi sotong , udang , etc.
3) Bawang besar/bwh putih .
(Akak su cakap masukkan sekali bawang putih, su tak letak pun tadi)
4) Tomato
5) Daun bawang
6) Limau nipis
Cara - cara
1) Prepare semua bahan .
Goreng sosej . Celur yang lain lain .
2) Potong dadu bawang and tomato . Letak dalam bekas .
3) Perencah tu pun letak dalam bekas campur semua .
4) Celur megi .
5) Then dah prepare semua , apa lagi , campaklah semua . Gaul .
Air rebusan tadi tu tinggalkan sikit .
Letak dalam kerabu . Biar basah sikit kerabu .
Ada kuah .
6) Perah limau nipis .
Then masukkan gula secukup rasa . Biar ada rasa masam manis ok ok .
Apa lagi eak ? Itu jerlah . Cincai2 jerk . ahahaha .
Neway , SELAMAT MENCUBA !!
Failed story . huhuhuuh
Publish !
No comments:
Post a Comment