Monday, 14 March 2016

Idea Dekorasi Bilik Tidur Serba Lengkap dgn harga bawah RM1000



Alhamdulillah, hampir siap . 90% .
Ada few things lagi yang belum siap dipasang. Tukang pasang sudah balik Sabah.
Tak sempat pasang semuanya . huuu .

Comel tak ? *ceh puji sendiri . huhu . 
Ramai pulak yang inbox & bertanya berapa bajet for whole this . 
Dah tanya ,lepas tu terkejut bila orang cakap 
set lengkap katil , tilam , meja sisi , almari less than RM1000. huhu. 

Owh untuk info , all those items semuanya Aida 
shop kat Ikea . :) 


Okay lets start. 

Rangka katil Queen, Leirvik
RM399.00 sahaja . 

RM399.00 with GST.

Ambil LEIVIK okay .
Rangka katil macam ni ada few lagi nama nama yang lain dengan harga yang berbeza. 
Tapi LEIVIK adalah paling murah RM399.00 
Aida beli kat Ikea Damansara , banyak stok. 
Kalau Cheras punya , stok selalu je tak ada . Cepat habis kata staf diorang lah. 


NEXT!

Next is tilam . Aida ambil tilam JOMNA. 
RM249 .00 

Paling murah tetapi masih lagi selesa nak compare dengan 
tilam size yang sama dengan harga yang berbeza. 

Tilam Queen JOMNA 150 X 200 ni
RM249.00

NEXT !

Almari , Aida kan single mingle je . Guna sorang2 . 
So aida ambil almari ... ini je 

RM199.00 

ANEBODA.
Harga RM199.00 sahaja . 


Meja sisi , 
Ambil yang simple ni je . 
Baru RM29.00 hahaha  


Kalau nak cantik lebih , boleh ambil yang ini 
Baru RM89.00 .


Utk tempat solek , utk menjimatkan ruang yang kecil comel tu, 
Aida DIY je . huhu . kasi jimat duit dan jimat ruang . 


Aida tampal cermin LOTS ini aje . 
4 keping tu baru RM29.00 . 

Then nak pasangkan para kat bawah dia . 
Para tu Aida beli RM19.90 je .
Pemegang dia RM4.90 . 


Then beli cadar NICE lembut kat tesco
RM55.00


Lampu meja cute tu RM19.90
Frame gambar tu RM4.90 
Bunga tu RM4.90 
pasu berapa arkkk lupa daaaa . 

Meja tu , meja utk dipasang di bilik sebelah actually . 
Bilik no 3 Aida nak jadikan sebagai ofis . herher . 
So , kita tak kira sebagai set bilik tidur ye .

RM99.00


Okay , lets total up , 

Rangka katil = RM399 
Tilam = RM249
Almari = RM199
Meja sisi = RM29.00
Cermin = RM29.00 
Para = RM19.90 
Pemegang para = RM4.90 
Lampu sisi = RM19.90
Frame = RM4.90
Bunga = RM4.90
======================
TOTAL : RM961.30
======================

Owh Aida terlupa tang langsir putih tu . 
RM39.90 

So , RM961.30
+ RM39.90
=============
RM1001
=============


Alamak , tadi kata bawah RM1000. 
Terlebih seringgit . HAHA! Kira halal jelah eah . kuikuikui



So siapla 1 set bilik tidur serba lengkap dengan langsir 
dengan barangan dekorasi dengan harga RM1001. 

Alhamdulillah . hehe
Sekarang dah pandai membeli dengan bijak . Eceh . 
huhu . Izwan tlg guide. Kaki jimat bagi kat dia . Kalau ikut diri sendiri ni .....
entah berapa entah aida belanja . huek . 

Okay , clear ?
Bagi yang ada credit card , izwan cakap..
lebih advantage la .

Boleh ambil yang mahal2 cantik cantik sikit .hikhik . 
Sebab kalau guna credit card kat Ikea , 0% interest je . 
Bulan bulan berapa hengget je bayar . 
Kira berbaloi la . 

Tapi Aida tak ada credit card . kuikui 
And ... memang tak suka berhutanggggg . 
So semuanya sudah settle . 

Utk ruang ofis & ruang tamu , 
kita susun atur bulan depan pulaks lah . 
Sian purse I ols, kang nanti nipis cam bawang . 
Menangis pulak.

Bulan ni dah ber....K K K dah . 
Pengsan mak , nak . 

Beli dapur , beli peti , beli periuk pinggan mangkuk blablablabla
beli apa lagi eak ? Jadahnya lah Aida shopping sampai beribu . 
hurhhhhhhhh . 

Penat jugak kena support sorang2 ni . 
Kalau ada husband , husband mesti bayarkan , KAN ?
Mintak ejas sorang , nak buat laki . HAHAHA 

Yeke husband bayor???????? 
Entah entah , makan minum dia pun aku support . 
huek . 

ehhh melalut banyak . huhu . 
Yang penting skrg , 1 part , settle!! 
Next fokus pada ruang tamu & ofis . 
Ofis dulu kot baru ruang tamu . Tv pun dok pikir lagi nak beli 
ke taknak . Sebab sebab sebab .... Aida tak tengok tv pun . hahaha . 
Kalau beli buat hiasan je .
ahaks . 

Nak kasi cantik jugak dalam dia . 
Sebab luar rumah bersepah . Paham2 la apartment lama macam mana keadaan dia 
Cam setinggan pun ada . **aipp suhaida , jangan kutok tempat tinggal*
Pasal tu Aida pulun kasi cantik deko dalam . 

Prinsip Aida , 
Biar setinggan kat luar , asal kat dalam, masuk je rasa macam masuk hotel . lol
hahahahahaha . Aku cerita , aku gelak sendiri . herher . 


ehhh sudahla . bye



10 comments:

  1. Salam kak. UNtuk rangka katil ni tilamnye tu ye? Hafslo boleh x kak

    ReplyDelete
  2. Boleh je .. janji Queen size . Pilih2 rege . Tilam dia banyak jenis

    ReplyDelete
  3. nak tanya,Tilam Queen JOMNA 150 X 200 ni mmg muat2 ke dengan katil tue ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai sis , muat . Itu memang size utk queen size

      Delete
  4. sis lagi satu sis amik tak yang kayu bed base tu ?

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ambil sis .Dia mmg didatangkan set .

      Delete
  6. Tilam yg awk beli tu single ke queen, utk katil ni?

    ReplyDelete
  7. tilam tu.. kalau pasangan kita byk bergerak2 time tido, terasa tak bouncing/goyangan camtu..?
    then kalau biasa tido mengiring, ada terasa sakit tak time bangun tido?
    bole tak sis review keselesaan tilam jomna ni? sbb sy pun berkira nak beli.
    thank u.

    ReplyDelete